2015. október 10., szombat

Sok adóváltozás jön 2016 januártól - szja, adókedvezmények, és az áfa is változik

Adóváltozások 2016 : Többek között 15%-ra csökken a személyi jövedelemadó kulcsa, nő a családi adókedvezmény mértéke, változik a bankadó és sok más módosítás is következik.
Személyi jövedelemadó : a jelenlegi 16 %-ról 15 %-ra csökken!

Családi adókedvezmény : nő a kétgyermekes családok családi adókedvezménye, 4 év alatt több lépcsőben 2016-2019-ig tartó folyamat eredményeképpen duplájára nő a 2 gyermeket nevelő családok családi adókedvezménye, vagyis a mostani gyermekenkénti 10 ezer forintról 20 ezer forintra nő.

Első házasok kedvezménye : Az adóban kifejezett kedvezmény továbbra is 5000 forint marad.

Adókedvezményt kaphatnak az egészségügyi szolgáltatók, erről a helyi önkormányzatok döntenek.Ez vonatkozik az egészségügyi alapellátást végzőkre, védőnőkre, háziorvosokra, fogorvosokra, gyermekorvosokra.

Változik az ÁFA is.A sertés tőkehúsok értékesítése jövőre az 5 %-os adókörbe fog tartozni.Várhatóan a fogyasztók számára ettől az intézkedéstől nem fog csökkenni a sertéshús ára!

Jövőre ismét emelkedik a TB! Idén is volt egy emelés, 6930 forintra emelték a TB hozzájárulást, amely jövőre ismét emelkedik, jövőre már havi 7050 forintot kell fizetnünk!

Az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépést fogja támogatni a kormány a jövő évben is!A 2014 után visszalépőknek a kormány személyi jövedelemadó kedvezményt biztosít.

Változik a bankadó!Azok a bankok, amelyek növelik a hitelezési aktivitásukat további kedvezményekben fognak részesülni.Vagyis magyarra fordítva, azért kapnak kedvezményt, mert azt csinálják, ami a dolguk és amivel igen jól keresnek!

A dohányipari vállalkozásoknak fizetendő egészségügyi hozzájárulás állandó közteherré alakul.
Jól járnak az internetszolgáltatók is, ugyanis a nagy sebességű és szélessávú internetet adó vezetékek után csak az üzembe helyezést követő 6. évtől kell majd adót fizetni.Vagyis 5 évig nem kell adózni utánuk!

FORRÁS

1 megjegyzés:

  1. Jó napot, Josef Lewis, egy magánhitelező, aki kölcsönöket ad az egyéneknek, a vállalatoknak és a kormányzati intézményeknek 2% -os alacsony kamatlábbal. Tudjuk, hogy vannak olyan családok, akik fizetés ellenében élnek, és mások, akik nem tudják ellátni pénzügyi kötelezettségeiket, és ezért vagyunk itt a pénzügyi helyreállításhoz.

    Pénzügyi szolgáltatásaink széles skáláját kínáljuk: Üzleti tervezés, kereskedelmi és fejlesztési pénzügyek, ingatlanok és jelzálogkölcsönök, adósságkonszolidációs kölcsönök, üzleti kölcsönök, magánhitelek, otthoni refinanszírozás, szállodai hitelek, hallgatói hitelek stb. ha érdekelt a kölcsön és mentes csalások ..

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Szöveg / hívás: +1 (603) 786-7565 köszönetet mond


    VálaszTörlés