2015. október 10., szombat

Adóváltozások - 2016 évi adócsomag

A 2016 évi adócsomagban egyetlen tehernövelés lesz - Ahhoz hogy rendelkezzünk egészségbiztosítással, azért bizony többet kell majd fizetnie a nyugdíjas vállalkozásoknak illetve az állástalanoknak is. 15 százalékra csökken a kamatadó, ugyanúgy, ahogyan a bérek utáni személyi jövedelemadó is. Jön a növekedési adóhitel.

A folyamatosan ismételt jövő évi adólépéseken túl, akad még egy – két el nem mondott intézkedés a 2016-os adócsomagban, illetve egyetlen tehernövelés is.


 Magánszemélyek esetében - Az egyetlen tehernövelés: a mostani havi 6.930 forintos egészségügyi szolgáltatási járulék jövőre 7.050 forintra fog nőni. Ez is az inflációnak megfelelő emelést hoz. Ezen adót azoknak kell fizetniük havi rendszerességgel, akiktől amúgy nem vonnak egészségbiztosítási járulékot. Ha e összeget nem fizetik ki, akkor nem lesznek jogosultak az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére. Ide tartoznak a nyugdíjas vállalkozások, valamint akiknek nincs bejelentett munkaviszonyuk. Illetve az a munkanélküli, aki nem kap álláskeresési támogatást és más egyéb szociális támogatást sem. A mostani 16 százalékról 15 százalékra fog csökkenni a személyi jövedelemadó kulcsa, közben pedig javítják a családi adókedvezmény összegét is mindenhol. A kétgyerekes családoknál a gyerekenkénti havi adókedvezmény 10.000 forintról 12.500 forintra nő. A kamatadó is 15 százalékra fog enyhülni. Az áfánál a sertés tőkehús adókulcsa 27 százalékról 5 százalékra változik.

Vállalkozások esetében - Be fog következni a növekedési adóhitel. Aminek a lényege az, hogy ha jól működik a cég, egyre több nyereséget termel, akkor elhalaszthatja az adó egy részének befizetését. Ha az előző évi adóalapot meghaladja az adóév adóalapja, akkor a különbség utáni adót a következő év során elég befizetniük. A kormány a közműadónál egyaránt engedményt fog adni. Az új nyomvonalon létesített közművezetékek, valamint a kifejezetten gyors szélessávú internet – szolgáltatás nyújtására alkalmassá tett vezetékek után az adófizetési kötelezettség az üzembe helyezésüket követő 5 évvel később fog kezdődni.

Az adóalap a 2009 –es mérlegfőösszeg helyett a 2014. év végi lesz a bankadónál. Az adókulcs jövőre pedig az eddigi 0,53 százalék helyett 0,31 százalékra fog csökkenni, rá egy évre pedig 0,21 százalékra fog módosulni. A dohánycégeket terhelő átmeneti hozzájárulást pedig állandó teherré fogják tenni. A játékkaszinók játékadójának 3 százalékát játékosvédelmi vagy karitatív célra kell majd fordítani. E rendelkezésben játékosvédelmi célnak minősül különösképp a játékosok által ingyenesen, 0-24 óra között hívható telefonos ügyfélszolgálat (zöld szám) fenntartása, a játékosok részére a szociális ellátórendszer keretében elérhető közösségi ellátásokról szóló figyelemfelhívó, illetve folyamatos tájékoztatás biztosítása, ezen kívül a szerencsejátékkal kapcsolatos, esetleges káros mentális, pszichikai vagy szociális hatások megelőzése, kezelése.

2 megjegyzés:

 1. Jó napot, Josef Lewis, egy magánhitelező, aki kölcsönöket ad az egyéneknek, a vállalatoknak és a kormányzati intézményeknek 2% -os alacsony kamatlábbal. Tudjuk, hogy vannak olyan családok, akik fizetés ellenében élnek, és mások, akik nem tudják ellátni pénzügyi kötelezettségeiket, és ezért vagyunk itt a pénzügyi helyreállításhoz.

  Pénzügyi szolgáltatásaink széles skáláját kínáljuk: Üzleti tervezés, kereskedelmi és fejlesztési pénzügyek, ingatlanok és jelzálogkölcsönök, adósságkonszolidációs kölcsönök, üzleti kölcsönök, magánhitelek, otthoni refinanszírozás, szállodai hitelek, hallgatói hitelek stb. ha érdekelt a kölcsön és mentes csalások ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Szöveg / hívás: +1 (603) 786-7565 köszönetet mond


  VálaszTörlés
 2. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

  Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

  Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Call / WhatsApp: +16626183756
  Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com  VálaszTörlés