2015. október 10., szombat

Adóbevallás 2016/2017 - a 2017-es bevallást már a NAV fogja elkészíteni helyettünk

 További információk itt ---->  
 Adóbevallás 2018

2017-ben nagyjából minden harmadik adózó helyett az adóhatóság készítheti el a személyijövedelemadó-bevallást – közölte az MTI-vel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az az 1,6 millió adózó élhet a lehetőséggel, aki csak munkáltatójától szerez jövedelmet, semmilyen kedvezményt nem érvényesít, nem tesz önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, nyugdíj-előtakarékossági, nyugdíjbiztosítási nyilatkozatot.



Az érintett magánszemélynek a nyomtatványon, amit munkáltatójától kap idei jövedelméről, egy jelöléssel kell 2016. január 31-ig nyilatkoznia, hogy felhatalmazza az adóhivatalt a bevallás elkészítésére. Egyéb kötelezettségük nincs az szja-bevallással kapcsolatban. Amennyiben 2016. január 31-én a magánszemélynek nincs munkáltatója, ezt a nyilatkozatot közvetlenül a NAV-nak is megteheti.

Természetesen valamennyi magánszemélynek lehetősége van adója 1+1 százalékának felajánlására munkáltatóján keresztül, vagy közvetlenül az adóhivatalnak papíron, illetve elektronikus úton megküldött nyilatkozattal. A NAV által készített bevallás ügyfélkapus bejelentkezés után megtekinthető, ha annak tartalmával nem ért egyet az adózó, önellenőrzéssel módosíthatja.

Az elkészített bevallásról az kap közvetlenül tájékoztatást a NAV-tól, akinek visszaigényelhető vagy befizetendő adója van, de külön kérésre a NAV bárkinek megküldi bevallását papíron. Az adótörvények számos adó- és adóalap-kedvezményre (első házasok-, családi-, súlyos fogyatékos-, lakáscélú hitel-, tandíj) nyújtanak lehetőséget. Aki ezeket igénybe veszi, az bevallását továbbra is a megszokott formában, illetve munkáltatója segítségével nyújthatja be.

A nemzetgazdasági miniszter néhány napja arról beszélt, azt szeretné, ha a jövőben az összes magánember (4 és fél millió adózó) bevallását a NAV készítené el. Azt gondolja, hogy az adóhivatal felfogásának változnia kell a következő hónapokban, következő években. Szerinte az nem megy, hogy úgy történnek vizsgálatok, az a hozzáállás, hogy mindenki visszaél, mindenki bűnös. Meg kell teremtenünk annak a feltételét, hogy az adóhivatal is mérlegelni tudja, hogy egy adózó, aki az elmúlt években mindig tisztességesen befizette az adóját, és soha nem élt ezzel vissza, milyen pozitív elbírását kaphat a NAV részéről, ellentétben azzal, aki a jogszabályokat kikerülte, vagy éppen adócsalást követett el.

1 megjegyzés:

  1. Jó napot, Josef Lewis, egy magánhitelező, aki kölcsönöket ad az egyéneknek, a vállalatoknak és a kormányzati intézményeknek 2% -os alacsony kamatlábbal. Tudjuk, hogy vannak olyan családok, akik fizetés ellenében élnek, és mások, akik nem tudják ellátni pénzügyi kötelezettségeiket, és ezért vagyunk itt a pénzügyi helyreállításhoz.

    Pénzügyi szolgáltatásaink széles skáláját kínáljuk: Üzleti tervezés, kereskedelmi és fejlesztési pénzügyek, ingatlanok és jelzálogkölcsönök, adósságkonszolidációs kölcsönök, üzleti kölcsönök, magánhitelek, otthoni refinanszírozás, szállodai hitelek, hallgatói hitelek stb. ha érdekelt a kölcsön és mentes csalások ..

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Szöveg / hívás: +1 (603) 786-7565 köszönetet mond


    VálaszTörlés